Nieuws


Extra mailadres
Wij hebben gemerkt dat niet alle mail meer ontvangen wordt op het huidige e-mailadres. Daarom hebben wij besloten een extra mailadres in het leven te roepen. De Welsumerclub is vanaf heden te benaderen via de mail op de twee volgende adressen:

welsumerclub@hotmail.com

welsumerclubnl@gmail.com

 


TE KOOP

Momenteel geen advertenties van onze leden

Voor een ledenlijst kunt u mailen naar: welsumerclub@hotmail.com / welsumerclubnl@gmail.com

Leden van de Welsumerclub kunnen gratis een advertentie laten plaatsen op deze website.Deze wordt 4 weken gepubliceerd. Stuur daarvoor een mailtje met de tekst naar welsumerclub@hotmail.com

 


  Welsumerclub clubdag 21 maart 2020 afgelast!

De gevolgen van het coronavirus laten zich steeds beter voelen in onze samenleving.

Omdat onze leden in alle delen van het land woonachtig zijn heeft het bestuur tot haar spijt moeten besluiten om de clubdag van 21 maart aanstaande af te lasten in het belang van ieders gezondheid.

Er zal naar een nieuwe datum gezocht worden en wij zullen u daar tijdig over informeren.


  Welsumers veroveren Welsum 

De Welsumer kippen nemen een vaste plaats in

Op 1 november a.s. staat er in het dorpje Welsum weer iets bijzonders te gebeuren.


Tot in verre uithoeken van de wereld is Welsum bij hoenderliefhebbers bekend door het rond het begin van de vorige eeuw ontwikkelde ras het Welsumer Hoen. Het ras staat bekend om haar grote bruin gespikkelde eieren en haar fraaie diepe kleuren. Naar verluidt heeft ook Prins Charles van Engeland de hoenders in zijn collectie.


De populariteit van het ras is nog steeds groot. Niet in het minst is dit te danken aan de inspanningen van de Welsumerclub. Deze club heeft als doel de instandhouding van het Welsumer hoen en de Welsumer krielen. De vereniging is op 1 november 1969 opgericht en viert haar 50 jarig jubileum met een grote show van Welsumers en Welsumer krielen in het Dorpshuis, Kerklaan 22, 8196 KW Welsum. Daar zijn de hoenders van de leden na de keuring te bewonderen. Tevens gaat de viering gepaard met een keuring van de ingezonden eieren. Hiervoor is de vermaarde keurmeester van eieren de heer John Lobb uit het Verenigd Koninkrijk gecontracteerd. Op de show is

evenals 10 jaar geleden op zaterdag de tafel met verschillende tamme kleindieren te bewonderen. Om het feestje compleet te maken houdt de Welsumerclub een compleet vernieuwde uitgave van het boek “De Welsumer” ten doop. Dit prachtige boek beschrijft de geschiedenis van het ontstaan van het ras en de club, de raskenmerken van de Welsumers en de verzorging van kippen in het algemeen. Het boek is te koop tijdens het evenement. Openingstijden voor het publiek: vrijdagavond 1 november vanaf 19.30 tot 22.00 uur en zaterdag 2 november vanaf 9.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis.


De Video Club Welsum heeft enige jaren geleden een nog steeds actuele dvd gewijd aan het ontstaan van het ras met veel wetenswaardigheden. Ook deze DVD is daar te koop.


Het Welsums Cultuur Genietschap, dat zich beijvert voor de instandhouding en het uitdragen van de Welsumse cultuur en regelmatig met activiteiten van zich laat horen, heeft in de aanloop naar de viering van haar 15-jarig bestaan volgend jaar de jubileumshow van de Welsumerclub aangegrepen om de Welsumse gemeenschap wederom een cadeau te geven. Dit maal in de vorm van op 2 plekken bij de invalswegen aan de dijk te plaatsen in staal uitgesneden Welsumer hoenders.


Het bestuur van de Welsumerclub zal op 1 november a.s. om 16.00 uur ter hoogte van de invalsweg naar de dorpskern de beelden onthullen. Exact 50 jaar na het ontstaan van de club.


Fotowedstrijd Welsumerclub 2020

Houdt u van Welsumers en van fotograferen?

Doe dan mee met de fotowedstrijd van de Welsumerclub!

De Welsumerclub organiseert ook dit jaar weer een fotowedstrijd, echter hebben we deze in een ander format gegoten.

Op de ledenvergadering van 2021 zal de mooiste foto door alle aanwezige leden uitgezocht worden. Voor deze foto wordt een prijs beschikbaar gesteld.

 

Het is een unieke gelegenheid om uw mooie Welsumers/Welsumerkrielen en Welsumereieren eens op de gevoelige plaat vast te leggen.

Het mooie aan deze competitie is dat alle leden kunnen deelnemen en kans maken op een prijs.

 

Tips:

Fotografeer uw dieren in een natuurlijke houding, bij voorkeur van de zijkant.

Probeer de dieren zo dicht mogelijk te fotograferen waarbij het hele dier inclusief staart, kam en poten op de foto komt.

Maak de foto’s bij goed licht.

Voorkom drukke achtergronden, maar een mooie achtergrond kan echter van toegevoegde waarde zijn.

Maak zoveel mogelijk foto’s en selecteer later, want geluk speelt ook een rol om uw dieren goed te fotograferen.

 

Voorwaarden:

Men kan t/m 31 december 2020 inzenden.

Elke inzender mag maximaal 5 foto’s insturen.

De foto’s mogen niet worden bewerkt.

Aan de foto mag men niet kunnen herleiden wie de eigenaar van de foto is.

De foto’s worden op de ledenvergadering in 2021 beoordeeld door alle aanwezige leden op originaliteit, kwaliteit en aantrekkelijkheid.

Voor de mooiste foto wordt een prijs beschikbaar gesteld.

Alle ingezonden foto’s worden en blijven eigendom van de Welsumerclub.

Door deel te nemen aan deze wedstrijd geeft de deelnemer de Welsumerclub het recht de ingezonden foto’s zonder enige vergoeding aan de deelnemer en vrij van reproductierechten te gebruiken voor publicitaire doeleinden.

Vergeet niet uw naam te vermelden bij uw inzendingen (niet op de foto zelf!)

U kunt uw foto’s sturen naar: welsumerclub@hotmail.com

 

Veel plezier en succes gewenst.
Een leuk artikel over de Welsumer in de Stentor

Artikel in de Stentor

 


 

 
 Welsumerclub op Facebook!

De Welsumerclub is ook te vinden op facebook. Bekijkt u via onderstaande link de facebookpagina van de Welsumerclub Nederland en "like" onze pagina.
Facebookpagina Welsumerclub©Copyright Welsumerclub 

 
 © Welsumerclub